Barnens Högis

Fjäll-Lekis & Valle

Skidåkning och lek för barn i alla åldrar

Högfjället är perfekt för skidåkning för hela familjen. Bakom Högfjällshotellet blir knattarna till proffsåkare. Såväl för nybörjaren som tar sina första plogsvängar som för barn som vill fortsätta att utveckla sin skidåkning. Här finns de utmaningar som behövs för att bli en fullfjädrad skidåkare!  

Våra backar är välpistade från tidig vinter till vårvinterns ljusa eftermiddagar. Vi tycker också att en av de främsta fördelarna är att det är så lätt att ha översikt över barnen när de är ute i backen. Och när barnen blir trötta är det nära till lunch, lekrum, hotellrum eller lägenhet.

Under våra familjeveckor erbjuder vi även fjäll-lekis. Du och din partner kan få en stund för er själva i backen medan barnen får tillfälle att leka med andra barn. Vi leker både ute i pulkabacken, bygger snögrottor och spelar spel och leker inne i lekrummet på hotellet. Barn i alla åldrar är givetvis välkomna.

Inom vårt skidområde finns också de utmaningar som behövs för att kontinuerligt förbättra dina färdigheter på skidor ju äldre du blir. I samma skidsystem som Högfjället ligger Lindvallen med lite mer utmanande skidbackar. Här kan också tonåringar som är ute efter att hoppa, trixa och göra sånt som verkar omöjligt att göra på skidor, hitta sitt favoritställe i någon av parkerna.

Vi har ett brett utbud av restauranger på Högfjällshotellet och här serveras alltid en barnmeny för de yngsta.

Fjäll-Lekis 

Fjäll-lekis är vår lekisverksamhet för barn i alla åldrar. Vi leker både inomhus och utomhus och det är upp till vädret och barnen själva att bestämma vad som gäller för stunden. Vi åker pulka, leker i snön och har kul i lekrummet. Leksaker, spel och pulkor finns så du kan lämna allt sånt hemma.

Även de minsta är välkomna, ifall du och din partner vill åka skidor tillsammans en stund.

Fjäll-lekis är öppet under våra familjeveckor (jul, nyår, trettonhelgen, sportloven vecka 7-9 och påsk). Ingen förbokning krävs och vi har ingen åldersgräns.

Vår maskot Valle 

Under våra familjeveckor (jul, nyår, trettonhelgen, sportloven vecka 7-9 och påsk) träffar du vår maskot - snögubben Valle. Tillsammans med alla små gäster hittas det på bus, från morgon till kväll.

Du kommer säkert också stöta på andra figurer på Högfjället... kanske till och med några spöken!

 

 

På gång